Q-logic en Wakibi gaan 3-jarig partnership aan

Sinds 1 januari 2020 steunen wij Wakibi, een Nederlandse microfinancieringsorganisatie. Deze organisatie verstrekt kleine leningen aan ondernemers in ontwikkelingslanden. Via de crowdfundingsite Wakibi.nl. Zo helpen zij de levensstandaard van duizenden kleine ondernemers en hun families te verbeteren. Een missie, waaraan Q-logic graag een bijdrage levert.

De kracht van microkrediet

Ondernemerschap in ontwikkelingslanden is cruciaal voor de bestrijding van armoede en de ontwikkeling van ondernemers en hun omgeving. Omdat de ondernemers zelf vaak over onvoldoende financiële middelen beschikken, of gewoonweg geen toegang krijgen tot krediet, steunt Wakibi hen met rentevrije leningen (microkrediet) voor hun (toekomstige) bedrijven. De aflossingen kunnen steeds opnieuw worden uitgeleend, waarmee de organisatie telkens andere ondernemers steunt.

“De lokale ondernemers die we via Wakibi steunen, krijgen de kans hun bedrijven te laten groeien en te bouwen aan een duurzame toekomst”

Ondernemerschap voor duurzame toekomst

Als coöperatie van zelfstandige ondernemers en specialist in het werven en selecteren van professionals, weten wij hoe inspirerend het ondernemerschap kan zijn. En hoe belangrijk werk is voor mensen. Rob Litjens, founder van Q-logic: “Werk vormt ons, geeft ons zekerheid, zelfrespect, een uitdaging. De lokale ondernemers die we via Wakibi steunen, krijgen de kans hun bedrijven te laten groeien en te bouwen aan een duurzame toekomst. Voor zichzelf én hun omgeving. Bijvoorbeeld doordat zij nieuwe werkgelegenheid creëren en hun kinderen naar school kunnen laten gaan. Door lokale ondernemers te steunen, helpen we de hele gemeenschap en zorgen we voor lokale ontwikkeling.”

Structurele steun

We steunen Wakibi met een uitleenbedrag van jaarlijks ten minste € 10.000. De komende drie jaren reserveren we een vast percentage per euro omzet voor dit goede doel, dat jaarlijks (opnieuw) wordt uitgeleend. Hiermee kan Wakibi veel ondernemers structureel steunen: naar verwachting zo’n 20.000 projecten in 3 jaar tijd. Daarnaast doneren we € 2.000 voor Wakibi’s eigen organisatiekosten en -groei.

Meer weten of Wakibi steunen? Kijk op www.wakibi.nl