Anders werken, samen groeien.

Gepubliceerd in MT Magazine in de special HR strategieën.

Werken vanuit je eigen kracht
Tijdens zelfgekozen werktijden, tegen een vrije beloning. Q-logic, dé recruitment coöperatie voor Finance, IT, Business Support, Sales, Engineering en Marketing & Communicatie, onderscheidt zich dankzij haar unieke kijk op werken van de traditionele bureaus en bewijst dat, geïnspireerd op het gedachtengoed van Ricardo Semler, ook Nederland rijp is voor een dergelijke revolutie binnen de recruitmentbranche. “Er is maar één manier van werken,” zegt Rob Litjens, managing director van Q-logic, “en dat is de manier die bij jou past.”

Beloning in geld én geluk
Vrijheid en verantwoordelijkheid teruggeven aan professionals staat bij Q-logic voorop. Niet alleen wat betreft de invulling van de arbeid, maar ook wat betreft de kwantitatieve én kwalitatieve beloning. “Onze professionals bepalen zelf hoeveel ze willen verdienen”, zegt Rob Litjens. “Daarnaast geven ze zelf aan wanneer ze beginnen met werken of behoefte hebben aan een vrije dag. Gelukkige mensen staan niet alleen veel beter in het leven, ze leveren ook veel beter werk af.”

Meten is niet weten
Waar traditionele recruitmentbureaus van oudsher sterk leunen op strakke KPI’s en het meten van output, gelooft Q-logic in ondernemerschap en intrinsieke motivatie. “Veel bureaus leggen precies vast hoeveel cv’s er verstuurd moeten worden of hoeveel cold calls er gepleegd moeten worden”, zegt Rob Litjens. “Al zijn er voldoende vacatures, dan nóg dient er gebeld te worden.” Bellen om te bellen, bellen omdat het moet: een instelling die de kwaliteit van de geleverde arbeid allesbehalve ten goede komt.

Hoogste kwaliteit dienstverlening
Het unieke businessmodel van Q-logic resulteert in de hoogst mogelijke kwaliteit van dienstverlening. Doordat consultants alle ruimte krijgen om te werken vanuit hun eigen kracht én hun eigen klanten kiezen, is hun commitment 200 procent. Focus boven volume, ongedwongen samenwerken boven geforceerde arbeidsrelaties, dus. Het resultaat? Gelukkige, tevreden consultants en daarmee gelukkige, tevreden klanten. Maar leidt al die vrijheid niet tot luiheid? “Alleen de mensen die vertrouwen hebben in zichzelf, durven het aan om voor ons model te kiezen”, legt Rob Litjens uit. “Juist dáárom werken we uitsluitend samen met top seniors. Ze werken niet omdat het moet, maar omdat ze willen.” Anders werken, samen groeien: bij Q-logic gebeurt het.

Dit artikel is ook gepubliceerd in het MT in de special HR strategieën.