10 redenen waarom elk bedrijf een tafeltennistafel zou moeten hebben!

Zo rond de klok van 3 uur zakt je energieniveau behoorlijk terug en kun je best een energizer gebruiken. Vroeger nam je het bekende cup-a-soupje, maar wij hebben een ander idee: ga tafeltennissen!
Laten we eerlijk zijn, de talloze beginnende ondernemingen met een pingpongtafel in het kantoor hebben de sport een beetje besmeurd.

Maar toch, pingpongen op de werkvloer kan goed werken. Het is namelijk een spelletje die sociale vaardigheden vergt en ook goed is om je hand-oogcoördinatie op te krikken en strategische beslissingen te maken. Dat alles in een split second. Hieronder 10 redenen waarom elk bedrijf een tafeltennistafel zou moeten hebben:

  1. Het is heel low-profile; iedereen kan meedoen heeft het ooit al weleens gedaan.
  2. Een beetje competitiviteit binnen het bedrijf is goed voor het moreel. daarnaast is het verslaan van je baas of een collega altijd leuk!
  3. Je bent even heel mind-full bezig, je vergeet even alles om je heen terwijl je opgaat in het spel. je komt even helemaal tot rust.
  4. Ben je gefrustreerd? Is een deal toch anders gelopen? Je slaat je negatieve energie van je af. Daag de volgende keer een collega uit.
  5. Daarnaast is tafeltennis ook nog eens mild voor je gewrichten, botten en rug. Ook prettig, erg is geen sportkleding nodig.
  6. Tafeltennis is goed voor oog-handcoördinatie en reactie tijd te verbeteren, volgens veel sportatleten.
  7. Tafeltennis biedt je fysieke inspanning, sociale interactie en plezier. Een onder mooie onderbreking van je werkzaamheden aan het bureau.
  8. Spelen stimuleert het aërobe ademhalingssysteem en de hersenfunctie met minimale inspanning. En, het is leuk om te kijken en om het zelf te doen
  9. Zeker als je in een omgeving zit waarbij de tafeltennistafel gedeeld wordt met meerdere bedrijven, is deze activiteit een goede gelegenheid om nieuwe contacten op te doen en nieuwe kansen te ontdekken.
  10. Het is leuk, je wordt er vrolijk van, bent weer fris om verder te gaan met werk en je voelt je goed na het spelen. Kortom: het is een prima manier om even te ontsnappen aan de alledaagse stress die het werk met zich meebrengt. Dat kan alleen maar beter zijn voor je productiviteit, creativiteit en werkgeluk in het algemeen!

Wat je er nog aan toe zou kunnen voegen is dat het weinig tijd kost. Omdat je informeel met collega’s speelt, kun je zelf bepalen wanneer je klaar bent. Op het hoogtepunt stoppen is altijd een optie.

Uiteraard is tafeltennis een voorbeeld van hoe je een dip kunt voorkomen en ook nog eens sportief bezig kunt zijn met je collega’s. Een ander onderzoek van het Nederlands Instituut voor Sport & Bewegen onderstreept het nut van sporten met collega’s. “Veel werkende Nederlanders leven op een manier die hun gezondheid en hun werk(productiviteit) in de weg zit,”. Het is dus aan te raden om samen met je collega’s ook eens te gaan sporten, tafeltennis is hiervoor een uitgelezen mogelijkheid. Maar andere sporten zoals paddelen kan natuurlijk ook, al is dat wat lastiger op kantoor.