Christian Kromme: Organisaties van de toekomst

Onze wereld digitaliseert in een extreem tempo met technologieën als robotica, kunstmatige intelligentie, augmented reality, enzovoort. Blijft er in de toekomst nog wel voldoende werkgelegenheid en hoe kunnen wij ons hierop voorbereiden? Dat was één van de vragen die Christian Kromme stelde tijdens Q-logic's Masterclass afgelopen mei. Wat zijn visie is op technologische modernisering en hoe de mens zich zal (moeten) aanpassen, vatten wij hier voor je samen!

Automatisering: welke kant gaat dat op?
Allereerst is er geen twijfel over mogelijk dat veel van onze banen in de zeer nabije toekomst door slimme technologie worden geautomatiseerd. Volgens Kromme leiden we echter nog steeds mensen op voor een wereld die niet langer bestaat: ons hele onderwijssysteem en onze economie zijn al 100 jaar gericht op mensen die de vaardigheden leren die nodig zijn om grotendeels herhalende en routinematige taken uit te voeren. We hebben mensen geleerd om procedures te volgen en op consistente wijze resultaten te behalen. De meesten van ons worden getraind voor een leven van ‘hard skills’ die makkelijk kunnen worden gemeten in cijfers. Het leren en uitvoeren van deze ‘hard skills’ heeft altijd miljoenen mensen geholpen economische waarde te kweken, een deel van het systeem te worden, een hypotheek te betalen, voedsel te kopen, voor hun gezinnen zorgen en te genieten van hun vrije tijd. Maar, dingen veranderen snel. Technologie zal binnenkort veel van die hard skills kunnen automatiseren en vervangen: sommige deskundigen schatten zelfs dat 78% en 86% van de banen in onze huidige economie gebaseerd zijn op hard skills. En wat blijkt: eigenlijk is ons menselijk lichaam er helemaal niet goed voor gemaakt om deze taken lange perioden onder inspanning en stress uit te voeren. Toekomstige technologie daarentegen zal efficiënt en extreem snel zijn in het automatiseren van herhalende en routinematige taken. Die taken worden logischerwijs dus dermate goedkoop en overvloedig, dat dit zou betekenen dat we als mens minder nuttig worden ten opzichte van deze technologie. Kromme verwacht dat bedrijven binnen vijf tot tien jaar over zullen gaan op dergelijke automatiseringen.

Soft-skills
Volgens Christian zullen vaardigheden die gedigitaliseerd en geautomatiseerd kunnen worden in de toekomst een bulkgoed zijn. Juist vaardigheden waarbij dat niet mogelijk is, zullen in waarde toenemen. Omdat technologie veel hard skills automatiseert, worden bedrijven financieel gemotiveerd om zich in plaats daarvan te richten op de ontwikkeling van ‘soft skills’. De echt menselijke kwaliteiten, zoals emotie, ethiek, empathie en creativiteit, zijn veel moeilijker te automatiseren. En dat is nou juist waarom deze zo in waarde zullen toenemen. Daarom is het juist ook zo van cruciaal belang, aldus Christian, dat mensen een sterk gevoel van zingeving hebben en intrinsieke motivatie hebben om een zinvolle impact te kunnen hebben in onze wereld. Mensen die namelijk geen sterk gevoel van zingeving hebben en slechts in staat zijn om hard skills uit te oefenen, zijn waarschijnlijk de eersten die hun baan geautomatiseerd zien worden.

Conclusie
Het is dus belangrijk dat mensen zich onderscheiden van machines door hun innerlijke mens te ontwikkelen en voort te bouwen op onze soft skills. Enerzijds zullen technologieën banen vernietigen die onze aandacht niet waard zijn, maar tegelijkertijd wordt hierdoor een nieuwe generatie banen gecreëerd, die veel meer gericht is op onze zachte, menselijke kwaliteiten. Een purpose-gerichte revolutie, daar is het tijd voor, denkt Christian: “Als machines het werk met chips kunnen doen, kunnen mensen het werk met hun hart doen.”


Voor vragen en meer informatie, neem contact op via telefoonnummer 020-7601970 of per e-mail; office@q-logic.nl


Contact

Q-logic - Hoofdkantoor
Zekeringstraat 46
1014 BT AMSTERDAM

T: 0207601970
M: info@q-logic.nl

© Copyright 2019 Q-logic Algemene voorwaarden Privacy statement
OTYS Recruiting Technology
Q-logic gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.
Close